Снимка Булфото, архивСрещу сръбския президент е бил планиран атентат. Сръбският премиер

...
Снимка Булфото, архивСрещу сръбския президент е бил планиран атентат. Сръбският премиер
Коментари Харесай

Ана Бърнабич: Срещу Вучич беше планиран атентат

Снимка Булфото, списък

Срещу сръбския президент е бил плануван атентат. 

Сръбският министър председател Ана Бърнабич сподели, че убийството на президента Александър Вучич е било планувано при откриването на паметника на крал Стефан Неманя на 27 януари тази година в Белград, цитира думите й балканската редакция на Радио „ Свободна Европа “, съобщи

„ Планиранo e дълго и в детайли. Създадени са паралелни структури във вътрешното министерство и започнаха акции в корпоративните медии за демонизиране на Вучич и превръщането на него и фамилията му в незаконен клан “, сподели тя пред Pink TV.

Премиерът на Сърбия не даде детайлности и не сподели за какво прокуратурата не е образувала произвеждане против отговорните.

Тя сподели, че способените служби се занимават с тези случаи и няма да има предпазени, без значение от " име и фамилия, функционалност и партийна принадлежност ".

Тя сподели, че обвиняванията за подслушване на Вучич и аферата Йованица са " опит за прелом ".

Прокуратурата за проведена престъпност откри през януари досъдебно произвеждане за неразрешено подслушване на президента Вучич. Той сподели, че съмнението е, че е бил подслушван от сръбски служби.

Скандалът с подслушването беше обвързван с името на някогашния държавен секретар на сръбското външно министерство Диана Хъркалович, която беше задържана на 15 октомври.

Аферата Йованица стартира през ноември 2019 година, когато полицията откри 1,6 тона марихуана във фабрика за биологични храни, чийто преобладаващ притежател е Предраг Колувия.

Обвиняеми по случая са чиновници на полицията, Агенцията за сигурност и Агенцията за военно разузнаване, които са упрекнати в отбрана на Колувия.

Опозицията и някои медии настояват, че висши държавни чиновници са били свързани с Йованица. Властите отхвърлят обвиняванията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР